Instagram förbättra fotoupplösning! Stöd 1080×1080

Facebook-ägda Instagram har nu meddelat att man har rulla ut stöd för mer högupplösta bilder - 1080 X 1080 pixlar. Detta innebär att det har fördubblat tidigare uppladdning upplösning 640 X 640 pixlar.

Så, bli inte förvånad om bilderna i ditt flöde börja leta skarpare. Den nya tillkännagivandet kommer från Instagram grundare Mike Krieger och uppdateringen kommer att rulla ut till både Android och iOS.

The company says the new feature has been rolling out for a week, and most users should start seeing the change. It should be noted that the new feature doesn’t come in the form of an app update, but it is a change that has been made on the server side.

Launched in 2010, Instagram is a popular image sharing service with more than 300 million monthly active users. It has always held on to the lower image size as most phones didn’t support larger size images. Now, the support for higher resolution images seems like the right move considering the high-end and advanced smart devices we use.